Телеграм перестав бути платформою для обміну повідомленнями та дзвінками. Тепер у месенджері можна створювати власні канали, боти та чати. Ми зібрали десять найкращих ботів, які стануть незамінними помічниками для журналіста.

OpenDataUa (@OpenDataUABot)

Цей бот стане у нагоді для журналістів, що проводять розслідування або ж шукають інформацію про людину. Він допомагає знайти в державних реєстрах даних інформацію про людей та компаній. Шукати можна за прізвищем, ім‘ям та по батькові; кодом компанії, номером паспорта чи автівки.

To PDF (@topdf_bot)

Якщо ви хвилюєтеся, що документ, яким ви збираєтеся поділитися, можуть вкрасти, скористайтеся цим ботом. Він з легкістю конвертує будь-який файл з розширенням .doc, .docx, .otd у PDF формат. Файл можна переглядати, але копіювати чи змінювати документ не вийде.

Water Mark Bot (@wmarkbot)

Цей бот дозволяє помічати фото та відео водяним знаком. Більше не потрібно завантажувати редактори та користуватися Фотошопом. Достатньо лишень надіслати зображення, що буде водяним знаком, обрати інтенсивність, кут, де буде знак і додати зображення, яке буде помічене.

СКАНЕР (@scannertext_bot)

Якщо терміново необхідно отримати текст з фото, скористайтеся цим ботом. Вам більше не потрібно переписувати текст самостійно. Бот підтримує чотири мови та є абсолютно безкоштовним.

Pomodoro (@pomodoro_timer_bot)

Якщо у вас проблеми з концентрацією уваги або ж ви не можете завершити розпочате, тоді цей бот неодмінно допоможе. Вам потрібно обрати завдання, поставити таймер, працювати доти, поки не вичерпається час, взяти невеличку паузу та закінчити проєкт. Це зручно, адже роботу можна розділити на частини з перервами, що допомагає бути зосередженим і в тонусі до фінішної прямої.

Text4InstaBot (@text4instabot)

Цей бот стане вашим кишеньковим верстальником. Він може розбити ваш текст на абзаци, аби підвищити читабельність. Також може відформатувати текст: зробити його з правої сторони або ж по центру. А для тих, хто любить щось незвичайне, бот може закреслити, підкреслити та виділити частини тексту жирним шрифтом.

Radio Bot (@RadioBot)

Ти можеш пам‘ятати, що в 2005 році на певному радіо один з політиків дав обіцянку, яку не виконав. Однак у вільному доступі знайти всі архівні записи радіо доволі складно. Цей бот дозволяє не тільки слухати радіо з різних куточків світу, а й знаходити архівні записи та завантажувати їх. Тепер політик точно відповість за свої слова.

Словари | Dictionaries (@dictsbot)

Не вистачає синонімів, щоб написати шедевр? Не знаєш, як перекладається те чи інше слово? А цей бот знає. Можна налаштувати мови, з яких треба перекласти, шукати значення невідомих слів і розвивати свій словниковий запас.

InMind (@InMindBot)

Для того, аби вивчити англійську, не потрібно витрачати в день декілька годин. Якщо докладати зусиль протягом п‘яти хвилин щоденно, то результат стане помітним доволі швидко. Цей бот за 300 секунд навчить новим словам, столицям, дозволить спілкуватися в чаті з людьми, що теж вивчають англійську. А наостанок можна позмагатися з друзями, хто краще знає значення слів «weepy» та «mutter».

Коробок спичек (@korobok_bot)

Робота журналіста ніколи не була простою. Це постійний стрес, хвилювання та втома. Цей бот створений, аби допомогти тобі видихнути та нарешті розслабитися. Він пропонує календар, де можна фіксувати свій настрій, думки та почуття. Також можна прослухати корисні підкасти. А для мотивації й гарного настрою, бот щоденно буде надсилати цікаву думку або пораду.

Авторка: Іванна Плисківська

Читати попередні матеріали авторки: