«Самолюбство не настільки осудливе, як брак самоповаги»

Вільям Шекспір

Коли людина є ще маленьким беззахісним створінням, про нього мають турбуватись батьки та інші оточуючі, причиною цьому є як фізичні показники, так і розумові, відсутність досвіду. Вже із плином життя людина вчиться співпрацювати із собою, своїм тілом, розумом, емоційним станом, в усіх сегментах життєдіяльності.

Але, як показує практика, не усі, вже у зрілому віці вміють відповідно використовувати власні ресурси. Щоденно,у Stories в Instagram-і можна побачити надписи, як: “я стомився”, “немає сил”, “коли вже буде вихідни”, тисячі постів пишуться про те що “Завтра буде нарешті відпочинок, але…”

Для того, щоб уникати станів, коли енергія стрімко близиться до цифри нуль, потрібно відновлювати свої запаси енергії і не тільки. Окрім цього людина мусить, навіть зобов’язана вкладати у себе, інвестувати, не тільки для підтримки виду, що “все окей”, а й для стабільного розвитку у цікавлячих її напрямках.

Що можливо розуміти під термінами “інвестувестиції у себе” та “об’єкти самоінвестицій”?

Перш за все інвестиції у себе – це найвигідніший вид вкладень у всьому світі, який не вимірюється грошима; це те що людина робить для себе, для підтримання / відновлення енергетичного, емоційного, потенційного запасів з ціллю повноцінного функціонування та розвитку у цікавлячих людину напрямках. А тепер нижче розглянемо різновиди самоінвестицій.

Духовні

а) Знаходження та використання емоційних джерел. Кожний є індивідом, тому і в кожного методи отримання тих чи інших емоцій є своєрідними. Психологи рекомендують скласти список справ, які енергетично заряджають, приносять позитивно заряджені емоції (від 10 пунктів), щоб у моменти, коли людина “розряджена” енергійно, могла зробити певні дії та відновити свій ресурс.

б) Самотність. Цікавий пункт, який може підійти не всім. Перебуваючи кожен день на роботі, серед людей, навіть дистанційно, навіть у телефонному форматі людина втомлюється, оскільки не тільки наповнюється енергією, а й ефективно її розтрачує. Спробуйте побути самі з собою, помисліть, або просто побудьте у прокрастрації “нічогонеробстві” та відновіться морально.

Пов’язані з тілом

а) Спорт. Підтримка тіло в тонусі – важлива частина інвестицій у себе, це запорука можливостей у майбутньому.

б) Вітаміни. Баланс в плані ресурсів тіла. Тіло – річ повністю органічна та має свої недоліки, котрі потрібно заповнювати.

в) Відпочинок. Стандартне, але одне з найважливіших, які в не були цілі та обов’язки ні за що не можна забувати про сон та стандартний вид регенерації енергії. Без відповідного відпочинку, не буде і якісної роботи, результатів.

г) Зовнішній вигляд. Зарекомендувати з перших хвилин розмови або навіть зорового контакту можливо! Звичайна охайність, гарний одяг та манери допоможуть вам швидше та еффективніше досягти відповідних результатів.

Пов’язані з мозком

Розвиток. Читайте книги, цікавтесь чимось новим щодня.

Пов’язані з навичками

а) Підвищення кваліфікації. Проходження курсів, різного вида навчання для підвищення кваліфікації у відповідному напрямку.

б) Менторство. Різносторонність сьогоденних напрямів дозволяє прискорювати розвиток, так як неможливо було раніше. Ментор – це людина, яка допоможе в рази “скоротити дистанцію” в плані вузьконапрямленого розвитку, на основі закріплених “кейсів”. На щастя, у 21 столітті така можливість не є уникальною або ж недоступною, тому шлях кількісного покращення себе та власних навичок відкритий для кожного.

Цікавий факт! Ще в давногрецькій міфології з’являється назва “mentor”. Саме таким було ім’я особи, котрій поручив на виховання свого сина Телемаха Одісей, на час своєї тривалої подорожі. Ментор був мудрим, йому все довіряли, приходили з питаннями, за порадами і допомогою. Він був довіреним радником Одісея. Саме таким чином, від давніх переповідок поняття “mentor” — “наставник” прийшло до наших часів. Інформація взята з ресурсів Української академії лідерства

в) Мотивація. Без належної мотивації ідея\проект рідко реалізується повноцінно, оскільки порив, любов до товару має бути залізною основою проекту і причиною робити, створювати.

Пов’язані з грошима

а) Планування. Честно говорячи я б назвала це не тільки вигідним форматом інвестування, а й повсякденним обов’язком, оскільки планування дозволяє бачити реальні масштаби фінансових можливостей, як у позитивному, так і у негативному плані.

б) Фінансова подушка. Вкладання грошей в гроші, їх примноження методом інвестицій. Облігації, акції – цсе це реальне та можливе у різних масштабах. Фінансова подушка є варіантом пасивного прибутку, накопичення грошей, виключно методом їх існування.

Бонусні матеріали. Рекомендую передивитись виступ мультимільярдера Пітера Деніелса про важливість інвестувати у себе.

Автор: Катерина Плохій

Читай також мою попередню статтю рубрики #Business_Time про те, як саме покупці та клієнти обирають товари або послуги. 👇

Які товари купують, а які оминають? Критерії вибору, якими керуються споживачі