Багато хто стверджує, що класична література – це нудно. Хоча насправді це не так. Ми зруйнуємо для тебе ці стереотипи, підготувавши для нашої балаканини кошик затишних та найрідкісніших книг класичної літератури. Проведемо складним шляхом, який навчить тебе розуміти книжки по-іншому. Отже, вперед!

Джой Адамсон – Народжена вільною

Розповідь про африканську левицю, яка жила поруч з людьми. Але потім її намагались привчили до життя в природному середовищі Африки. Зворушлива та трагічна історія про “свободу”, пошуки власного місця у нашому мінливому світі.

Артур Хейлі – Колеса

У книзі йде мова про “життя” автомобільного заводу в Детройті, США, в 50-х роках XX століття. Боротьба за якість виробництва, дрібні крадіжки, розробка нових моделей, автоперегони з метою реклами та людські пристрасті.

Філатов – Про Федота-стрільця

Віршована, гумористична казка про те, як цар хотів “устраніть” Федота-стрільця та ​​одружитися на його дружині. Веселей та легкий текст, який підніме настрій у зимово-осінню негоду.

Сейто Мацумото – Земля-пустеля

Японія. 50-60 роки XX століття. Людина, яка зрадила власну батьківщину, хоча і не визнає цього, інкогніто повертається до Японії. З цього і все починається… Проте для того, кого всі вважають відступником, весь світ – пустеля.

Луїс Ламур – Ганфайтер

Середина XIX століття, Дикий Захід, США. Тут править закон револьверу. Найкращий опис про минулу епоху “ковбоїв”.

Джеймс Олівер Кервуд – Казан

Канада, початок XX століття. Пригоди собаки Казана. Що є страшнішим: життя серед людей або серед вовків? Певно, ти сам знайдеш відповіть на це питання, прочитавши книгу.

Алан Маршалл – Я вмію стрибати через калюжі

Початок ХХ століття, Австралія. Автор був ще хлопчиком, коли він раптом захворює на поліомієліт і стає інвалідом. У книзі розповідається про спогади дитинства, внутрішнью боротьбу з самим собою та справжню віру у добро.

Дік Френсіс – Спорт королев

Автобіографія відомого англійського жокея, який професійно виступав на найкащих конях Англії в 50-60-х роках XX століття. Після прочитання книги стає зрозумілим “внутрішній світ” кінного спорту, всі перешкоди та страджання на шляху до власної мрії та пошуків свого покликання.

Джек Лондон – Мексіканец

Початок XX століття. 17-раундовий боксерський поєдинок з досвідченим боксером за гроші для продовження Мексиканської революції. Хто ж є переможцем? А хто переможеним? І чи поразка – це завжи поразка, а не перемога?

Джозеф Конрад – Юність

Середина XIX століття. Звичайний старий вантажний вітрильник. Мова йде про морської рейс з Англії в Азію, під час якого вітрильник згорає в Індійському океані. Що ж далі? Самотність серед хвиль та неспокійної стихії? Чи може диво, яке відкриває двері для нового життя та переосмислення?

Олександр Покровський – Мисливці на мамонтів

Життя людей в первісному племені: чаклунство, полювання, подорожі у невідоме…

Костянтин Щемелінін – Я

Унікальна багатожанрова книга, основний жанр якої – наукова фантастика. Багатогранне, закономірне майбутнє людства. Чудові описи зоряних воєн і природи.

Роні Старший – Боротьба за вогонь

Кам’яний вік, плем’я опиняється без вогню. Завдання головного героя – знайти або добути його. Численні битви з людьми і тваринами, дружба людини з мамонтами. І не тільки…

Станіслав Лем – Непереможний

Могутній міжзоряний крейсер сідає на невідому планету і дізнається про існування розумних машин. У нерівній боротьбі люди та їхня техніка зазнають поразки. І тоді люди пускають в хід останній козир, Циклопа – машину колосальної руйнівної сили, але й Циклоп виявляється переможеним. Сцена битви Циклопа з Хмарою – один із найкращих описів битви у світовій літературі.

Джеральд Даррелл – Моя сім’я та інші тварини

Розповідь відомого британського натураліста про своє “золоте” дитинство, що промайнуло перед Другою Світовою війною на грецькому острові Корфу.

Джим Корбетт – Кумаонські людожери

Справжні спогади індійського мисливця за тиграми-людоїдами на початку XX століття! Хто отримає верх: тигр чи все ж таки людина?

Костянтин Паустовський – Мещорська сторона

Край лісів, лугів і рибної ловлі.Край спокою та тиші. Але чи це на пеший погляд так? Можливо, цей “райський куточок” приховує свої таємниці, які не доступні людському оку на перший погляд. Один із кращих описів природи в світовій літературі.

Володимир Санін – Сімдесят два градуси нижче нуля

Похід по крижаному куполу Антарктиди, під час якого люди намагалися боротись з неймовірих холодом. Засновано на реальних подіях.

Едмонд Гамільтвін – Зірка життя

Зірка, що дає практично нескінченне життя кожній людині окремо, вбиває людство в цілом … Як таке можливо? Космос приховує в собі безліч таємниць про які ти дізнаєшся незабаром.

То що? Чи розвіяли ми для тебе застарілий міф? Чи все-таки класична література настільки нудна?

Автор: Ліліанна Айнцберн